Home » BEZORGEN & RETOURNEREN

VERZENDEN, BEZORGEN & RETOURNEREN

Hier vindt je de instructies met betrekking tot de bezorging en het retourneren van de aangekochte producten van ATL Parts - BMW en MINI onderdelen. 

 

VERZENDEN & BEZORGEN

VOORWAARDEN van de bezorging van producten.

Al onze producten worden voor verzending gecontroleerd op de staat, werking en onderdeel nummer, zodat je altijd het onderdeel krijgt van ATL - Parts, dat je zoekt! Onze onderdelen worden na deze controle zorgvuldig ingepakt en aangemeld bij de door jouw geselecteerde vervoerder om vervoerd te worden. Alle pakketten worden verzonden inclusief track & trace code, zodat de zending real-time gevolgd kan worden. De vervoerder zorgt er voor dat het pakketje z.s.m. wordt bezorgd op het door jou aangegeven adres!

 

WANNEER WORDT DE BESTELLING BEZORGD?

De producten en onderdelen kunnen ook afgehaald worden. Wanneer je kiest voor verzending, dan worden deze onderdelen binnen 5 dagen geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het onderdeel. Mocht een onderdeel onverhoopt niet voorradig zijn dan staat dit vermeld bij het betreffende product. Indien je een onderdeel hebt besteld die niet direct leverbaar is, wordt je op de hoogte gehouden van de levertijd. Uiteraard doen wij er alles aan om het product alsnog zo snel mogelijk bij je te bezorgen. 

 

HOE WORDEN DE PAKKETTEN VERZONDEN?

De verzending van de basispakketten wordt verzorgd door Post NL of NL-Logistics binnen Nederland. Grotere pakketten worden bezorgd door onszelf of een logistieke partner zoals NL-Logistics. Onze partners zijn specialist in het schadevrij versturen van grote onderdelen zoals motorkappen en bumpers. Onze producten worden zo goed mogelijk verpakt om de kans op schade tijdens transport zoveel mogelijk te beperken.

 

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

De verzendkosten worden in het totaalbedrag van jouw bestelling mee berekend, hieronder zijn ze gespecificeerd.

Verzendkosten Nederland

Basiskosten : 

• van 0 tot 10 kg per pakket:       € 7,50 (Handzame pakketjes tot 0,5 meter - max. 10 kg)

 

Toeslagen speciaal vervoer: 

• Speciaal vervoer Middelgroot:  € 25,00 (Skirts, dorpels, voorschermen, spoilers etc.)
• Speciaal vervoer Groot:            € 65,00 (Bumpers, portieren, dak-cassettes, achterscherm, motorkap etc.)

Wij hanteren super scherpe prijzen. 

 

Verzendkosten België
Basiskosten :

• van 0 tot 10 kg per pakket:       € 10,50 (Handzame pakketten tot 0,5 meter - max 10 kg)

 

Toeslagen speciaal vervoer: 

• Speciaal vervoer Middelgroot:  € 30,00 (Skirts, dorpels, voorschermen, spoilers etc.)
• Speciaal vervoer Groot:            € 80,00 (Bumpers, portieren, dak-cassettes, achterscherm, motorkap etc.)

 

VERZENDEN NAAR OVERIGE LANDEN / BUITENLAND

Wij verzenden kunnen ook pakketten buiten Nederland en België verzenden. Prijzen zijn wisselend en afhankelijk van het land, van toepassing. De exacte verzendkosten zijn op te vragen door contact met ons op te nemen. 

 

RETOURNEREN

VOORWAARDEN van retourneren producten.
We zullen er alles aan doen dat je tevreden bent met je aankoop op ATLparts.nl Wilt u toch een artikel retour sturen? Neem binnen 3 werkdagen contact met ons op en we helpen je verder!

LET OP!! Al onze onderdelen zijn gemarkeerd en daardoordoor ons herkenbaar. Niet door ons gemarkeerde onderdelen retour beschouwen wij als niet van onsen betekent GEEN garantie of zullen niet worden vervangen of vergoed!!

Hieronder lees je al wat je kunt doen in de onderstaande gevallen:

A. Pakket is aan buitenzijde beschadigd:
Mocht het echter zo zijn dat de goederen aan de buitenzijde defect, verkeerd of beschadigd zijn meldt dit direct te melden aan de bezorger van de pakketdienst en neem het pakket niet aan indien het ernstig beschadigd is. Neem zo snel mogelijk contact op met ons op met opgaaf van reden. Wij zorgen ervoor dat je z.s.m. een nieuw product krijgt.

B. Het pakket komt beschadigd uit de verpakking:
Wanneer het pakket dat jij ontvangt door vervoer beschadigd uit de verpakking komt, kun je het product naar ons retourneren en binnen 3 dagen om omgeruild te worden. Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op met ons op met opgaaf van reden en vul het retourformulier in. Je krijgt van ons een retourcode die u bij op het retourformulier bij het pakket dient in te voegen zodat wij snel en efficiënt kunnen reageren. Wij zorgen ervoor dat je z.s.m. een nieuw product krijgt. Jouw verzendkosten zullen worden vergoed.

C. Mijn bestelde product is defect:
Je hebt het recht om een defect product binnen de garantie periode te retourneren. Neem zo snel mogelijk contact op met ons op met opgaaf van reden. Je krijgt van ons een retourcode die u bij het retourformulier pakket dient in te voegen zodat wij snel en efficiënt kunnen reageren. Wij zorgen ervoor dat je z.s.m. een nieuw product krijgt of jouw aankoopbedrag teruggestuurd krijgt. (mits aan de garantievoorwaarden is voldaan) Jouw verzendkosten zullen niet worden vergoed.

D. Niet tevreden met product (zichttermijn)
Als je niet tevreden bent met het product kun je het binnen 14 dagen aan ons retourneren. Alle geretourneerde producten mogen niet gebruikt zijn en moeten in dezelfde staat zijn als dat ze zijn geleverd. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij niet overgaan tot het terugstorten van betalingen. Neem zo snel mogelijk contact op met ons op met opgaaf van reden. U krijgt van ons een retourcode die u bij het retourformulier in het pakket dient in te voegen zodat wij snel en efficiënt kunnen reageren. Wij zorgen ervoor dat je z.s.m. een nieuw product krijgt. (mits aan de garantievoorwaarden is voldaan). Jouw verzendkosten zullen niet worden vergoed.

 

Let bij retoursturen
In de bovenstaande gevallen kun je binnen 3 werkdagen contact op te nemen met ons via ATLParts.nl. Ongefrankeerde zendingen worden niet geaccepteerd. Voor een snelle afhandeling van uw klacht dien je een kopie van de factuur mee te sturen en een retourformulier met retourcode waarbij de reden van de retourzending ook beschreven is..
Verpak het pakket op een zorgvuldige manier en zend het terug naar ATLParts.nl. Wanneer mogelijk bewaar het bewijs van verzending, Je bent verantwoordelijk voor het pakket tot het bij ons gearriveerd is. Het is de verantwoordelijkheid van de verzender om de kosten van het verzenden te betalen en ervoor te zorgen dat het product niet beschadigd wordt tijdens het transport. Wanneer de producten niet fatsoenlijk arriveren, kunnen we eventuele kosten doorberekenen voordat we overgaan tot het terugstorten van het verschuldigde bedrag. Elk verschuldigd bedrag zal zo snel mogelijk betaald worden aan de rechthebbende binnen 30 dagen na het ontvangen van het product.
Wij zullen je een bevestiging mailen van de ontvangst. Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen neem contact met ons op.

 

Afwijkende voorwaarden garantie en/of herroepingsrecht
1. Indien Atlparts.nl om welke reden dan ook gehouden is om enige schade, veroorzaakt door gebruikte onderdelen, toch te vergoeden, dan zal de schadevergoeding nooit hoger zijn dan het bedrag gelijk of kleiner dan de factuurwaarde van het product waardoor de schade is veroorzaakt.
2. Kosten gemaakt voor het in,- en uitbouwen, veranderen of wijzigen van het gebruikte product door derden worden nimmer in behandeling genomen.
3. De koper kan geen aanspraak maken op garantie:

- Indien de koper onjuiste of onvoldoende informatie heeft verstrekt met betrekking tot het merk en type aanduiding van het gekochte en/of voertuig waarvoor het onderdeel bestemd is;
- Indien de inbouw van het gekochte ondeugdelijk is geschied;
- Indien de koper werkzaamheden, zoals maar niet beperkt tot garantie, wijziging en demontage, aan het gekochte heeft verricht resp. heeft doen verrichten;
- Indien er sprake is van een inbouw c.q. gebruik voor een ander doel dan waartoe het gekochte dient;
- Indien er sprake is van inbouw in voertuigen welke afwijken van de standaard specificaties van de fabrikant;
- Indien er sprake is van ondeugdelijke en/of ondeskundig gebruik van het gekochte c.q. bij gebruik van het voertuig waarin het gekochte is ingebouwd voor andere doeleinden dan waartoe het voertuig in het normale verkeer gebezigd.
- Indien gehandeld is in strijd met enig andere bepaling uit de toepasselijke Algemene Voorwaarden of
Garantievoorwaarden, voor zover deze op straffe van verval van rechten zijn voorgeschreven.